برخی از شغل ها با بدن ما کاری می کنند که دچار پیری زودرس شویم و توان کاری بدن ما را از ما می گیرند و حتی می توانند به روح ما نیز آسیب جدی وارد کنند. قطعا بسیاری از افراد در این مشاغل سخت در حال فعالیت هستند و با ادامه دادن این شغل ممکن است دچار بیماری های مختلفی شوند و درنهایت باعث از کارافتادگی گردند و دیگر نتوانند به کار کردن ادامه دهند. در این مقاله از مجله هاپرفایر قصد داریم تا به عوارض کار سنگین در کارگران بپردازیم و کمی در رابطه با عوامل زیان آور محیط کار و نکاتی درباره عوامل زیان آور محیط کار بپردازیم تا بتوانیم در زمینه ایمنی و رفاه حال کارگران زحمتکش قدمی برداشته باشیم.
کاربر عزیز فروشگاه اینترنتی هایپرفایر؛ اگر سوالی در خصوص عوارض کار سنگین در کارگران دارید، می توانید در بخش نظرات سوال خودتان را مطرح کنید تا کارشناسان ما در سریعترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.
سوالات متداول در زمینه عوارض کار سنگین در کارگران | پاسخ به این سوالات |
مشاغل سخت و زیان آور |
|
چرا باید فشار کاری زیاد را تحمل کنیم؟ |
|
کارهای سخت و زیان آور طبق قانون کار |
|
عوامل زیان آور محیط کار |
|
پیشنهاد ویژه هایپرفایر: خرید انواع تجهیزات حفاظت فردی در برندها و مدل های مختلف
مشاغل سخت و زیان آور
برخی از افراد اطلاعی از مشاغل سخت و زیان آور ندارند و نمی دانند این مشاغل چه نوع مشاغلی هستند و چقدر می توانند سخت و زیان آور باشند. مشاغل سخت و زیان آور به مشاغلی تلقی می شود که فرد در شرایط مناسبی در حال فعالیت نیست و فشار کاری سختی برروی دوش آن است. این فشار کاری از نوع فیزیکی بوده و در واقع بیشتر فشار برروی مفاصل فرد وارد می شود که درنهایت می تواند باعث پیری زودرس و از کار افتادگی شود. مشاغل سخت و زیان آور همچنین باعث بروز بیماری های مختلفی می شوند که اگر شغل شما نیز در ای دستهقرار می گیرد باید بیش از پیش مراقب خود باشید.
البته لازم به ذکر است که سازمان هایی نظیر سازمان تامین اجتماعی و کار و رفاه اجتماعی از این دسته از کارگران حمایت می کنند و بازنشستگی زودتر از موعد و سایر مزایا را در اختیار این کارگران قرار می دهند. لازم به ذکر است که استفاده از تجهیزات ایمنی و حفاظت فردی مناسب و همچنین رعایت بهداشت می تواند از بروز آسیب های جدی جلوگیری نماید.
پیشنهاد خواندنی هایپر: تفاوت کفش ایمنی و کفش معمولی
چرا باید فشار کاری زیاد را تحمل کنیم؟
در برخی از مشاغل فشار کاری زیادی وجود دارد اما می توان با برنامه ریزی درست، سختی و فشار کاری را کاهش داد. مدیران عزیز باید توجه داشته باشند که فشار کاری زیاد برروی پرسنل می تواند بازدهی و بهره وری آن ها را کم کند و این عامل به خروجی کار ضربه بزرگی خواهد زد. اگر در محیط کاری قرار دارید که وظایف بسیاری را به شما می سپارند، در اسرع وقت یک جلسه ای را ترتیب دهید و راجب این موضوع صحبت کنید تا بتوانید هم با خیال راحت و در کمال آرامش به کارتان ادامه دهید و هم بازدهی و خروجی مناسبی برای شرکت و یا سازمان داشته باشید.
کارهای سخت و زیان آور طبق قانون کار
برخی از مشاغل جزو مشاغل سخت شناخته می شوند و این مشاغل با بررسی های قانون کار در این لیست قرار گرفته اند که اینلیستمی تواند هرساله آپدیت شد و برای مشاهده دقیق مشاغل زیان آور، باید به سایت مربوطه مراجعه نمایید. اما عمده ترین مشاغل سخت و زیان آور در قانون کار شامل کار در معدن، حمل و دفن زباله شهری، شغل استخراج و جدا کردن و منفجر کردن مواد از سطح کار، حفر قنات، چاه فاضلاب و کار در مخازن سربسته، تخلیه و حمل مواد مذاب از کوره و … نیز در این دسته قرار می گیرند.
همچنین کار در کارگاه های دباغی و گندآبروها، کار مستمر در طویله، اصطبل و سالن های پرورش طیور، کار مستمر در فضای باز و ارتفاع بیش از 5 متر بر روی دکل ها، اتاقک های متحرک، داربست و اسکلت ها، کار مستمر بر روی خطوط و پست های انتقال برق با فشار 63 کیلو وات به بالا، مشاغل شن پاشی، قیرپاشی، جوشکاری در داخل مخزن، کار مستمر با اشعه های زیان آور مانند رادیو اکتیو، کار در محل هایی با فشار محیط بیش از حد طبیعی مانند غواصی، کار مستمر در محیط هایی که با وجود رعایت ایمنی بروز بیماری های گوشی را موجب می شود، سم پاشی باغ ها و مزارع، اماکن پرورش دام و طیور، تولید و ترکیب سموم و حشره کش ها و کار با وسایل دارای ارتعاش زیان آور است.
پیشنهاد خواندنی هایپر: استاندارد دستکش ایمنی
عوامل زیان آور محیط کار
شاید از خود بپرسید که چه عواملی زیان آور هستند و می توانند به بدن من در زمان کار کردن آسیب بزنند؟ عوامل مختلفی وجود دارند که اکثر این عوامل خارجی بوده و باید شناسایی شوند. در واقع در زمانی که می خواهید کاری را شروع کنید، باید ابتدا محیط کاری خود را بسنجید و از عوامل زیان آور باخبر شوید تا بتوانید برای آن راهکاری پیدا کنید.
دومین قدم پس از شناسایی محیط، اندازه گیری عوامل زیان آور است. با دستگاه های مختلفی می توان میزان این عامل زیان آور را سنجید که این کار اغلب برعهده پیمانکاران می باشد. قدم بعدی این است که ارزشیابی صورت گیرد و این عوامل مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرند و در آخر نیز اقداماتی در جهت کاهش عوامل زیان آور صورت گیرد.
نکاتی درباره عوامل زیان آور محیط کار
می توان از بروز هرگونه آسیب در محیط های کاری جلوگیری کرد و عوامل زیان آور نیز قابلیت کنترل و کاهش را دارا می باشند. می توان از لباس های مخصوص محیط کار استفاده نمود تا مانع از ایجاد آسیب بیشتر شد. امروزه لباس های ایمنی به خوبی می توانند از کارگران محافظت کنند و از مشکلات و خطراتی که در محیط های کاری است آن ها را در امان نگه دارند. در آخر نیز؛ هم کارگر و هم کارفرما هر دو موظف به رعایت موازین ایمنی و بهداشت کار و دستورالعمل های حفاظت فردی و حفاظت محیط کار می باشند و مشارکت در محیط کاری می تواند از بسیاری از مشکلات بکاهد.
این مقاله چقدر برای شما مفید بود؟
برای ثبت کیلیک کنید
میانگین امتیاز 0 / 5. تعداد رای ها 0
شما نفر اول باشید برای ثبت رای